Blog / Nieuws

De weetjes die we graag met jou delen!

Sla deze pagina gerust op in je favorieten, en spring af en toe eens binnen voor de laatste tips en nieuwtjes.

Begraafplaats Zuienkerke krijgt hoognodige reiniging

Begraafplaats Zuienkerke krijgt hoognodige reiniging

Geplaatst op 30-03-2021

Onlangs waren we aan het werk in Zuienkerke, waar een vertrouwde hoofdcontractant ons een volledige kerkhofmuur liet reinigen. Echter was al snel duidelijk dat de muur meer aandacht nodig heeft dan enkel een goede reinigingsbeurt om in goede staat te blijven.

Wat kan ik doen tegen ongewenste graffiti?

Wat kan ik doen tegen ongewenste graffiti?

Geplaatst op 08-03-2021

"Graffiti is kunst”, hoor je af en toe wel eens vallen. Echter moet je je afvragen wat de waarde van deze kunstvorm is als hij zichzelf ongewenst op je eigen woning tentoon stelt, en daarbovenop van weinig kwalitatieve waarde is. Zijn er mogelijkheden om graffiti te verwijderen, en kan je zelf voorkomen dat jouw woning het slachtoffer wordt van ongewenste graffiti? Wij zochten het voor jullie uit, en gingen daarvoor langs bij één van de bekendste legale graffiti-artiesten van Leuven.

Straalnieuw reinigt kerkhof van maar liefst 2000m²

Straalnieuw reinigt kerkhof van maar liefst 2000m²

Geplaatst op 02-02-2021

In januari was Straalnieuw sterk aan het werk. De opdracht: een sterk vervuilde kerkhofmuur van maar liefst 2000m² optimaal reinigen. We lieten ons in deze opdracht niet tegenhouden door het gure januariweer, en konden zelfs vroeger dan verwacht opleveren. In deze blog bekijken we hoe dat komt en hoe we te werk zijn gegaan.

Wat veroorzaakt schimmels of algen op mijn gevel of dak?

Wat veroorzaakt schimmels of algen op mijn gevel of dak?

Geplaatst op 18-01-2021

Meestal begint het heel subtiel, met een groene schijn op je gevel of dak. Zonder behandeling neemt het echter heel snel de volledige buitenkant over en wordt het steeds moeilijker om je woning nog helemaal proper te krijgen. Wat veroorzaakt nu eigenlijk dat schimmels of algen jouw thuis als een speeltuin beschouwen?

Hoe verwijder ik kauwgom van mijn oprit?

Hoe verwijder ik kauwgom van mijn oprit?

Geplaatst op 14-12-2020

Kom je in de buurt van een locatie waar mensen langdurig wachten op hun bus of aan de ingang van een drukbezochte plaats, is het steeds weer opvallend hoeveel mensen hun kauwgom gewoon op de grond gooien ipv deze in een vuilbak te werpen of mee te nemen. Precies daar waar iedereen verwacht dat het netjes is.
Heb jij ook last van lelijke kauwgomplekken op je ingang? Wat nu?

Wat is het verschil tussen zandstralen, luchtgommen en nevelstralen?

Wat is het verschil tussen zandstralen, luchtgommen en nevelstralen?

Geplaatst op 30-11-2020

Als je je gevel wilt reinigen zijn er tegenwoordig enorm veel technieken om uit te kiezen. De meeste van deze technieken zijn in de laatste jaren niet veranderd. Recent komen echter naast het klassieke zandstralen ook termen als “Luchtgommen” en “Nevelstralen” op.  Wat is dit, en wat is de link met zandstralen juist?

Een stralend nieuwe start na lockdown

Een stralend nieuwe start na lockdown

Geplaatst op 12-05-2020

In de piek van de huidige coronacrisis hebben ook wij ons gehouden aan de maatregels opgelegd door de overheid. Nu er een zekere vorm van versoepeling is trekken ook wij onszelf opnieuw op gang.

Gevelreiniging, van oud naar nieuw

Gevelreiniging, van oud naar nieuw

Geplaatst op 27-04-2020

In November hebben we een afgeleefde gevel gereinigd. Onlangs kregen we een berichtje van de eigenaar om ons nogmaals te bedanken voor het goede werk. Lees meer om de voor- en na-foto te bekijken!

Wanneer kies je beter voor zandstralen in plaats van stoomreinigen?

Wanneer kies je beter voor zandstralen in plaats van stoomreinigen?

Geplaatst op 30-01-2020

Recent hebben we een prachtig gebouw in Tiegem onder handen genomen en volledig gereinigd. Buiten de omvang van het gebouw hadden we nog één aspect dat de taak bemoeilijkte, namelijk het gegeven dat het gebouw voor een zeer lange tijd niet onderhouden werd. Hierdoor ontstonden zeer hardnekkige vervuilingen, die op sommige plekken niet wijken voor de kracht van onze stoomreiniger.

Wat is het voordeel van hydrofuge?

Wat is het voordeel van hydrofuge?

Geplaatst op 04-03-2019

De gevel van je huis is poreus, en werkt daarom een beetje zoals een spons. Hij neemt vocht op dat tijdens drogere en warmere maanden rustig kan verdampen. In de wintermaanden zal je gevel echter langdurig blootgesteld zijn aan vocht, waardoor de steen niet kan opdrogen. Hierdoor kan er schimmelvorming optreden, terwijl de veelvuldige zure regen de gevel kan vervuilen en temperaturen onder het vriespunt vorstschade kunnen veroorzaken. Hoewel dit allemaal dramatisch klinkt is er een heel simpele oplossing: hydrofuge. Dit wordt ook wel het impregneren van de gevel genoemd. We vertellen je er graag wat meer over!

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!