Kurk en spuitkurk

Kurk, een uniek ecoproduct

Kurk is een natuurproduct met unieke isolerende eigenschappen. Kurk absorbeert geluiden en trillingen, is antistatisch en brandvertragend. De harsen in kurk zorgen ervoor dat het goed bestand is tegen water en tegen aantasting door schimmels en insecten.

Kurk is afkomstig van de Kurkeik. Deze eik komt vooral voor rond het middenlandse zee gebied en wordt gemiddeld 300 jaar oud. Om de kurk te winnen, wordt de boom ontdaan van zijn schors. De boom krijgt daarna 9 jaar de tijd om een nieuwe schors te maken. Kurk verwerking is de enige houtindustrie die haar bomen niet kapt.

Door de schilling krijgt de boom een seintje van moeder natuur om harder te werken aan een nieuwe kurklaag. Hierdoor neemt de boom meer CO2 uit de lucht en helpen we eigenlijk het milieu te verbeteren.

In tegestelling met chemisch samenstellingen van behoudt kurk zijn isolatiewaarde voor 90 % over de toekomst. Isolatie uit PIR en PUR daareentegen kunnen dalen Tot 70% isolerend vermogen.

Spuitkurk, kurk op zen best

Gespoten kurk of spuitkurk zijn voor 95° kurkkorrels, waarbij een kleurpigment en scrylaathars aan toegevoegd wordt.
Spuitkurk is isolerende en decoratieve coating die op bijna iedere ondergrond hecht. De spuitkork is na droging waterafstotend maar dampopen en toont zijn pigmentkleur. Koudebruggen worden gecorrigeerd. Dit vermijdt interne condensatie van de muur en beschermt zo vorming van schimmel, salpeter enz. die erg schadelijk zijn voor een gebouw en zijn bewoners.

Kurk zal nooit een negatieve temperatuur aannemen (ook al vriest het) en nooit opwarmen bij temperaturen van meer dan 30°C.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!