Blog / Nieuws

De weetjes die we graag met jou delen!

Sla deze pagina gerust op in je favorieten, en spring af en toe eens binnen voor de laatste tips en nieuwtjes.

Mijn gevel vertoont witte plekken. Wat nu?

Mijn gevel vertoont witte plekken. Wat nu?

Geplaatst op 14-05-2018

Soms kan er op je gevel ineens een aantal witte plekken ontstaan. Deze kunnen daarna sterk in omvang en intensiteit groeien. Is dit iets om je zorgen over te maken, en zo ja: wat kan je er aan doen?

Video: Mossen verwijderen met onze stoomreiniger

Video: Mossen verwijderen met onze stoomreiniger

Geplaatst op 07-05-2018

Recent hebben we op enkele testsites mos kunnen verwijderen met onze stoomreiniger. Bekijk de video over onze dag hier!

Welke schade kan mos op mijn dak aanrichten?

Welke schade kan mos op mijn dak aanrichten?

Geplaatst op 30-04-2018

In een eerdere blog bekeken we reeds de oorzaak van schimmels en algen op je woning. We gaven toen ook al onze tips mee hoe je het best de aanval inzet. We raden sterk aan om bij de eerste tekenen van mosvorming actie te ondernemen, zeker als de mossen zich op je dak beginnen te zetten. Als je beslist om helemaal niets te doen tegen het mos kunnen de gevolgen zeer ver gaan.

Ga niet zelf je dak op!

Ga niet zelf je dak op!

Geplaatst op 16-04-2018

Het was Peter Koelewijn die in 1960 al zingend vroeg om van dat dak af te komen, en dat was met een zeer goede reden. Als we het gevoel hebben dat er iets (klein) gedaan moet worden aan ons huis, dan doen we dit graag zelf. In de tuin is er niet meteen een gevaar, maar als je met de ladder besluit het dak op te gaan is het toch belangrijk om te beseffen wat de gevaren zijn, en wat professionals doen om te voorkomen dat ongevallen gebeuren.

De voordelen van stoomreinigen

De voordelen van stoomreinigen

Geplaatst op 26-03-2018

In onze vorige blogs kan je regelmatig onze liefde voor de stoomreiniger terugvinden. Naar onze mening is de stoomreiniger meer dan een opgewaardeerde hogedrukreiniger en staan de voordelen torenhoog boven de andere methodes. Wat zijn die voordelen? Laat het ons even uitleggen.

Wat is het verschil tussen zandstralen, luchtgommen en nevelstralen?

Wat is het verschil tussen zandstralen, luchtgommen en nevelstralen?

Geplaatst op 12-03-2018

Als je je gevel wilt reinigen zijn er tegenwoordig enorm veel technieken om uit te kiezen. De meeste van deze technieken zijn in de laatste jaren niet veranderd. Recent komen echter naast het klassieke zandstralen ook termen als “Luchtgommen” en “Nevelstralen” op.  Wat is dit, en wat is de link met zandstralen juist?

Hoe verwijder ik kauwgom van mijn oprit?

Hoe verwijder ik kauwgom van mijn oprit?

Geplaatst op 26-02-2018

Kom je in de buurt van een locatie waar mensen langdurig wachten op hun bus of aan de ingang van een drukbezochte plaats, is het steeds weer opvallend hoeveel mensen hun kauwgom gewoon op de grond gooien ipv deze in een vuilbak te werpen of mee te nemen. Precies daar waar iedereen verwacht dat het netjes is.
Heb jij ook last van lelijke kauwgomplekken op je ingang? Wat nu?

Wat kan ik doen tegen ongewenste graffiti?

Wat kan ik doen tegen ongewenste graffiti?

Geplaatst op 30-01-2018

"Graffiti is kunst”, hoor je af en toe wel eens vallen. Echter moet je je afvragen wat de waarde van deze kunstvorm is als hij zichzelf ongewenst op je eigen woning tentoon stelt, en daarbovenop van weinig kwalitatieve waarde is. Zijn er mogelijkheden om graffiti te verwijderen, en kan je zelf voorkomen dat jouw woning het slachtoffer wordt van ongewenste graffiti? Wij zochten het voor jullie uit, en gingen daarvoor langs bij één van de bekendste legale graffiti-artiesten van Leuven.

Wat zijn de voordelen van Spuitkurk?

Wat zijn de voordelen van Spuitkurk?

Geplaatst op 15-01-2018

Mogelijk heb je al eens gehoord van Spuitkurk. Het is tegenwoordig zeer populair om een verouderde gevel een fris nieuw uiterlijk te geven. Het stopt trouwens niet alleen bij de uitstraling. Spuitkurk heeft nog zeer veel voordelen die we graag even in de kijker zetten.

De beste manier om je gevel te onderhouden

De beste manier om je gevel te onderhouden

Geplaatst op 03-01-2018

Weer en wind doen wat met een mens, maar niet alleen wij zien af van slecht weer. Ook ons huis gaat na meerdere jaren verouderingstekenen vertonen. Er zijn ingrijpende mogelijkheden, maar als je al weet hoe je je woning zelf kan onderhouden geraak je al een stuk verder. Vandaag bekijken we hoe we onze gevel een welverdiende behandeling kunnen geven.

eerste 3 volgende laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!