Blog / Nieuws

De weetjes die we graag met jou delen!

Sla deze pagina gerust op in je favorieten, en spring af en toe eens binnen voor de laatste tips en nieuwtjes.

Welke kleur spuitkurk kies jij voor jouw woning?

Welke kleur spuitkurk kies jij voor jouw woning?

Geplaatst op 25-06-2018

Ondertussen hebben we al meermaals besproken wat de voordelen van spuitkurk zijn. Je woning zal met een laag spuitkurk beter bestand zijn tegen de weersimpact, en de isolerende eigenschappen zorgen er voor dat je energiefactuur zal zakken. Echter hebben we de uitstraling nog niet in detail besproken. Welke kleuren kan je bijvoorbeeld kiezen als je spuitkurk laat plaatsen?

Is een geverfde muur een goede ondergrond voor spuitkurk?

Is een geverfde muur een goede ondergrond voor spuitkurk?

Geplaatst op 11-06-2018

Eerder hadden we het al eens over de immense voordelen die spuitkurk kan bieden op een gevel. Spuitkurk is, zonder twijfel, de meest efficiƫnte manier om jouw woning een hedendaags uiterlijk te geven. Ook de vochtresistentie en isolatiewaarde van jouw woning zal met een knappe laag spuitkurk toenemen. Van spuitkurk is geweten dat het op nagenoeg elke ondergrond zal vasthechten. Wat zijn je opties echter als je ondergrond zelf geen vaste basis heeft, zoals een geverfde muur?

Mijn gevel vertoont witte plekken. Wat nu?

Mijn gevel vertoont witte plekken. Wat nu?

Geplaatst op 14-05-2018

Soms kan er op je gevel ineens een aantal witte plekken ontstaan. Deze kunnen daarna sterk in omvang en intensiteit groeien. Is dit iets om je zorgen over te maken, en zo ja: wat kan je er aan doen?

Video: Mossen verwijderen met onze stoomreiniger

Video: Mossen verwijderen met onze stoomreiniger

Geplaatst op 07-05-2018

Recent hebben we op enkele testsites mos kunnen verwijderen met onze stoomreiniger. Bekijk de video over onze dag hier!

Welke schade kan mos op mijn dak aanrichten?

Welke schade kan mos op mijn dak aanrichten?

Geplaatst op 30-04-2018

In een eerdere blog bekeken we reeds de oorzaak van schimmels en algen op je woning. We gaven toen ook al onze tips mee hoe je het best de aanval inzet. We raden sterk aan om bij de eerste tekenen van mosvorming actie te ondernemen, zeker als de mossen zich op je dak beginnen te zetten. Als je beslist om helemaal niets te doen tegen het mos kunnen de gevolgen zeer ver gaan.

Ga niet zelf je dak op!

Ga niet zelf je dak op!

Geplaatst op 16-04-2018

Het was Peter Koelewijn die in 1960 al zingend vroeg om van dat dak af te komen, en dat was met een zeer goede reden. Als we het gevoel hebben dat er iets (klein) gedaan moet worden aan ons huis, dan doen we dit graag zelf. In de tuin is er niet meteen een gevaar, maar als je met de ladder besluit het dak op te gaan is het toch belangrijk om te beseffen wat de gevaren zijn, en wat professionals doen om te voorkomen dat ongevallen gebeuren.

Wat zijn de voordelen van Spuitkurk?

Wat zijn de voordelen van Spuitkurk?

Geplaatst op 15-01-2018

Mogelijk heb je al eens gehoord van Spuitkurk. Het is tegenwoordig zeer populair om een verouderde gevel een fris nieuw uiterlijk te geven. Het stopt trouwens niet alleen bij de uitstraling. Spuitkurk heeft nog zeer veel voordelen die we graag even in de kijker zetten.

eerste 3 volgende laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!