Blog / Nieuws

De weetjes die we graag met jou delen!

Sla deze pagina gerust op in je favorieten, en spring af en toe eens binnen voor de laatste tips en nieuwtjes.

Planten tegen uw gevel laten groeien: een goed idee?

Planten tegen uw gevel laten groeien: een goed idee?

Geplaatst op 17-09-2018

Klimplanten die een gevel kleur geven is niets nieuw. Het is een vaak gebruikte manier om het uiterlijk van je huis te transformeren naar iets natuurlijks. Hoewel het esthetisch en ecologisch aspect enorm positief is kan dit soort planten wel degelijk een beschadiging aan uw gevel veroorzaken. Waarom dat is en wat je ertegen kan doen leggen we graag even uit.

Wat is het verschil tussen natstralen en droogstralen?

Wat is het verschil tussen natstralen en droogstralen?

Geplaatst op 04-09-2018

Eerder dit jaar bekeken we al eens de verschillende nuances die zandstralen kan bieden. We bekeken hoe de variaties in druk, spuitopeningen en gebruikte stoffen ervoor zorgt dat er een karrevracht aan mogelijkheden is waar je uit kan kiezen als je jouw woning wilt laten zandstralen. We hebben het in deze blog echter niet gehad over het begrip natstralen, ongeacht dat dit ook gerelateerd is aan het klassieke zandstralen. Hoe dat komt leggen we graag even uit.

Een fraaie gevel is het visitekaartje van uw bedrijf

Een fraaie gevel is het visitekaartje van uw bedrijf

Geplaatst op 06-08-2018

Na meerdere jaren kan de buitenkant van ieder bedrijfspand wel een reiniging of compleet nieuwe look gebruiken. De gevel van je bedrijf is de eerste indruk voor zowel klanten, partners en zelfs de eigen werknemers. Recent werden wij gecontacteerd door een bedrijf in Deerlijk dat deze reinigingswerken door ons wou laten uitvoeren. Toen we echter eens afspraken om de site te bekijken bleek al snel dat dit geen simpele reiniging zou worden.

Video: Kauwgom verwijderen met onze stoomreiniger

Video: Kauwgom verwijderen met onze stoomreiniger

Geplaatst op 09-07-2018

We hebben ondertussen al een tijdje geleden reinigingswerken uitgevoerd bij Worldkarts, in Kortrijk. De parking van deze karting was sterk vervuild door weggegooide kauwgom. We besloten deze case aan te pakken met de hulp van onze stoomreiniger. Enkele uren en een tevreden klant later konden we inpakken en een propere oprit achterlaten. Een video van de operatie kan je hier bekijken.

Welke kleur spuitkurk kies jij voor jouw woning?

Welke kleur spuitkurk kies jij voor jouw woning?

Geplaatst op 25-06-2018

Ondertussen hebben we al meermaals besproken wat de voordelen van spuitkurk zijn. Je woning zal met een laag spuitkurk beter bestand zijn tegen de weersimpact, en de isolerende eigenschappen zorgen er voor dat je energiefactuur zal zakken. Echter hebben we de uitstraling nog niet in detail besproken. Welke kleuren kan je bijvoorbeeld kiezen als je spuitkurk laat plaatsen?

Is een geverfde muur een goede ondergrond voor spuitkurk?

Is een geverfde muur een goede ondergrond voor spuitkurk?

Geplaatst op 11-06-2018

Eerder hadden we het al eens over de immense voordelen die spuitkurk kan bieden op een gevel. Spuitkurk is, zonder twijfel, de meest efficiƫnte manier om jouw woning een hedendaags uiterlijk te geven. Ook de vochtresistentie en isolatiewaarde van jouw woning zal met een knappe laag spuitkurk toenemen. Van spuitkurk is geweten dat het op nagenoeg elke ondergrond zal vasthechten. Wat zijn je opties echter als je ondergrond zelf geen vaste basis heeft, zoals een geverfde muur?

Mijn gevel vertoont witte plekken. Wat nu?

Mijn gevel vertoont witte plekken. Wat nu?

Geplaatst op 14-05-2018

Soms kan er op je gevel ineens een aantal witte plekken ontstaan. Deze kunnen daarna sterk in omvang en intensiteit groeien. Is dit iets om je zorgen over te maken, en zo ja: wat kan je er aan doen?

Video: Mossen verwijderen met onze stoomreiniger

Video: Mossen verwijderen met onze stoomreiniger

Geplaatst op 07-05-2018

Recent hebben we op enkele testsites mos kunnen verwijderen met onze stoomreiniger. Bekijk de video over onze dag hier!

Welke schade kan mos op mijn dak aanrichten?

Welke schade kan mos op mijn dak aanrichten?

Geplaatst op 30-04-2018

In een eerdere blog bekeken we reeds de oorzaak van schimmels en algen op je woning. We gaven toen ook al onze tips mee hoe je het best de aanval inzet. We raden sterk aan om bij de eerste tekenen van mosvorming actie te ondernemen, zeker als de mossen zich op je dak beginnen te zetten. Als je beslist om helemaal niets te doen tegen het mos kunnen de gevolgen zeer ver gaan.

Ga niet zelf je dak op!

Ga niet zelf je dak op!

Geplaatst op 16-04-2018

Het was Peter Koelewijn die in 1960 al zingend vroeg om van dat dak af te komen, en dat was met een zeer goede reden. Als we het gevoel hebben dat er iets (klein) gedaan moet worden aan ons huis, dan doen we dit graag zelf. In de tuin is er niet meteen een gevaar, maar als je met de ladder besluit het dak op te gaan is het toch belangrijk om te beseffen wat de gevaren zijn, en wat professionals doen om te voorkomen dat ongevallen gebeuren.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!