Blog / Nieuws

De weetjes die we graag met jou delen!

Sla deze pagina gerust op in je favorieten, en spring af en toe eens binnen voor de laatste tips en nieuwtjes.

Unieke samenwerking in Kortrijk

Unieke samenwerking in Kortrijk

Geplaatst op 06-11-2020

Nu de dagen droog genoeg zijn om te werken zijn wij opnieuw begonnen aan een project. Dat op zich is niet zo opmerkelijk, ware het niet dat er een unieke samenwerking tussen Straalnieuw en andere aannemers ontstaan is.

Een stralend nieuwe start na lockdown

Een stralend nieuwe start na lockdown

Geplaatst op 12-05-2020

In de piek van de huidige coronacrisis hebben ook wij ons gehouden aan de maatregels opgelegd door de overheid. Nu er een zekere vorm van versoepeling is trekken ook wij onszelf opnieuw op gang.

Gevelreiniging, van oud naar nieuw

Gevelreiniging, van oud naar nieuw

Geplaatst op 27-04-2020

In November hebben we een afgeleefde gevel gereinigd. Onlangs kregen we een berichtje van de eigenaar om ons nogmaals te bedanken voor het goede werk. Lees meer om de voor- en na-foto te bekijken!

Video: Graffiti verwijderen met onze stoomreiniger

Video: Graffiti verwijderen met onze stoomreiniger

Geplaatst op 09-03-2020

We gingen recent op pad met onze stoomreiniger om graffiti te verwijderen, en dat ging best gemakkelijk.

Straalnieuw in actie - Verwijderen van graffiti

Straalnieuw in actie - Verwijderen van graffiti

Geplaatst op 17-02-2020

Gisteren waren wij op pad met onze stoomreiniger om illegale graffiti te verwijderen.

Wanneer kies je beter voor zandstralen in plaats van stoomreinigen?

Wanneer kies je beter voor zandstralen in plaats van stoomreinigen?

Geplaatst op 30-01-2020

Recent hebben we een prachtig gebouw in Tiegem onder handen genomen en volledig gereinigd. Buiten de omvang van het gebouw hadden we nog één aspect dat de taak bemoeilijkte, namelijk het gegeven dat het gebouw voor een zeer lange tijd niet onderhouden werd. Hierdoor ontstonden zeer hardnekkige vervuilingen, die op sommige plekken niet wijken voor de kracht van onze stoomreiniger.

Voor en na: een olievlek op de oprit

Voor en na: een olievlek op de oprit

Geplaatst op 18-03-2019

Recent werden we door een klant gevraagd om een oprit te reinigen, nadat deze met olie vervuild werd. Met onze expertise en na meerdere testen hebben we de klant geadviseerd en een offerte aangeleverd. We zijn enorm trots op het behaalde resultaat, dat te danken is aan zowel het gekozen middel, de toepassingswijze en zelfs de manier waarop we het vocht van de olievlek afhaalden. Gelukkig heeft de klant niet voorafgaand zelf geëxperimenteerd. Het had onze reiniging negatief kunnen beïnvloeden. Hierbij het eindresultaat van onze behandeling.

Wat is het voordeel van hydrofuge?

Wat is het voordeel van hydrofuge?

Geplaatst op 04-03-2019

De gevel van je huis is poreus, en werkt daarom een beetje zoals een spons. Hij neemt vocht op dat tijdens drogere en warmere maanden rustig kan verdampen. In de wintermaanden zal je gevel echter langdurig blootgesteld zijn aan vocht, waardoor de steen niet kan opdrogen. Hierdoor kan er schimmelvorming optreden, terwijl de veelvuldige zure regen de gevel kan vervuilen en temperaturen onder het vriespunt vorstschade kunnen veroorzaken. Hoewel dit allemaal dramatisch klinkt is er een heel simpele oplossing: hydrofuge. Dit wordt ook wel het impregneren van de gevel genoemd. We vertellen je er graag wat meer over!

Reinigen in de winter gaat meestal vlotter

Reinigen in de winter gaat meestal vlotter

Geplaatst op 11-02-2019

Onlangs waren we een woning aan het reinigen en viel het ons nog maar eens op hoeveel makkelijker een gevel gereinigd kan worden in de natte wintermaanden. Het is geen geheim dat vervuiling op je gevel gemakkelijker loskomt eens die bevochtigd is. Dit brengt echter nog voordelen mee, zeker als je ervoor kiest om je woning professioneel te laten reinigen.

Ons 2018 in vogelvlucht

Ons 2018 in vogelvlucht

Geplaatst op 31-12-2018

We blikken met een knappe video graag even terug op ons afgelopen jaar.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!