Blog / Nieuws

De weetjes die we graag met jou delen!

Sla deze pagina gerust op in je favorieten, en spring af en toe eens binnen voor de laatste tips en nieuwtjes.

Ons 2018 in vogelvlucht

Ons 2018 in vogelvlucht

Geplaatst op 31-12-2018

We blikken met een knappe video graag even terug op ons afgelopen jaar.

Renovatieproject kiest voor spuitkurk als afwerking

Renovatieproject kiest voor spuitkurk als afwerking

Geplaatst op 24-12-2018

Recent hebben we op een interessant renovatieproject spuitkurk kunnen plaatsen. De eigenaars van de rijwoning wilden de achtergevel een fraaier uiterlijk geven. Om er een rendabel verhuurproject van te maken was het belangrijk om de onkosten onder controle te houden. Ze raakten overtuigd van de talrijke voordelen die spuitkurk te bieden heeft en kozen dan ook voor Straalnieuw als partner.

Waarom we binnenkort een woning zandstralen

Waarom we binnenkort een woning zandstralen

Geplaatst op 20-11-2018

Je hebt het misschien al gemerkt: onze online activiteit staat op een iets lagere stand. We genieten op dit moment van een welverdiende vakantie tot 26 november. Eind november steken we echter opnieuw de handen terug uit de mouwen, en zullen we de de gevel van een woning zandstralen. Waarom we hier kiezen voor zandstralen (tegenover het gebruikelijke stoomreinigen) leggen we graag even uit!

Waarom zou ik investeren in duurdere leien of pannen op mijn dak?

Waarom zou ik investeren in duurdere leien of pannen op mijn dak?

Geplaatst op 22-10-2018

Bij de bouw van een huis komen veel aspecten kijken en moeten verschillende keuzes gemaakt worden. Voor een hellend dak heb je verschillende opties, en kan je kiezen voor kwaliteitspannen tegenover goedkope betonpannen met een beschermcoating of echte Leien tegenover immitatieleien met een beschermende coating. Is dat verschil nu eigenlijk echt zo groot? We bekijken het voor jou graag van iets dichterbij.

Planten tegen uw gevel laten groeien: een goed idee?

Planten tegen uw gevel laten groeien: een goed idee?

Geplaatst op 17-09-2018

Klimplanten die een gevel kleur geven is niets nieuw. Het is een vaak gebruikte manier om het uiterlijk van je huis te transformeren naar iets natuurlijks. Hoewel het esthetisch en ecologisch aspect enorm positief is kan dit soort planten wel degelijk een beschadiging aan uw gevel veroorzaken. Waarom dat is en wat je ertegen kan doen leggen we graag even uit.

Wat is het verschil tussen natstralen en droogstralen?

Wat is het verschil tussen natstralen en droogstralen?

Geplaatst op 04-09-2018

Eerder dit jaar bekeken we al eens de verschillende nuances die zandstralen kan bieden. We bekeken hoe de variaties in druk, spuitopeningen en gebruikte stoffen ervoor zorgt dat er een karrevracht aan mogelijkheden is waar je uit kan kiezen als je jouw woning wilt laten zandstralen. We hebben het in deze blog echter niet gehad over het begrip natstralen, ongeacht dat dit ook gerelateerd is aan het klassieke zandstralen. Hoe dat komt leggen we graag even uit.

Een fraaie gevel is het visitekaartje van uw bedrijf

Een fraaie gevel is het visitekaartje van uw bedrijf

Geplaatst op 06-08-2018

Na meerdere jaren kan de buitenkant van ieder bedrijfspand wel een reiniging of compleet nieuwe look gebruiken. De gevel van je bedrijf is de eerste indruk voor zowel klanten, partners en zelfs de eigen werknemers. Recent werden wij gecontacteerd door een bedrijf in Deerlijk dat deze reinigingswerken door ons wou laten uitvoeren. Toen we echter eens afspraken om de site te bekijken bleek al snel dat dit geen simpele reiniging zou worden.

Video: Kauwgom verwijderen met onze stoomreiniger

Video: Kauwgom verwijderen met onze stoomreiniger

Geplaatst op 09-07-2018

We hebben ondertussen al een tijdje geleden reinigingswerken uitgevoerd bij Worldkarts, in Kortrijk. De parking van deze karting was sterk vervuild door weggegooide kauwgom. We besloten deze case aan te pakken met de hulp van onze stoomreiniger. Enkele uren en een tevreden klant later konden we inpakken en een propere oprit achterlaten. Een video van de operatie kan je hier bekijken.

Welke kleur spuitkurk kies jij voor jouw woning?

Welke kleur spuitkurk kies jij voor jouw woning?

Geplaatst op 25-06-2018

Ondertussen hebben we al meermaals besproken wat de voordelen van spuitkurk zijn. Je woning zal met een laag spuitkurk beter bestand zijn tegen de weersimpact, en de isolerende eigenschappen zorgen er voor dat je energiefactuur zal zakken. Echter hebben we de uitstraling nog niet in detail besproken. Welke kleuren kan je bijvoorbeeld kiezen als je spuitkurk laat plaatsen?

Is een geverfde muur een goede ondergrond voor spuitkurk?

Is een geverfde muur een goede ondergrond voor spuitkurk?

Geplaatst op 11-06-2018

Eerder hadden we het al eens over de immense voordelen die spuitkurk kan bieden op een gevel. Spuitkurk is, zonder twijfel, de meest efficiƫnte manier om jouw woning een hedendaags uiterlijk te geven. Ook de vochtresistentie en isolatiewaarde van jouw woning zal met een knappe laag spuitkurk toenemen. Van spuitkurk is geweten dat het op nagenoeg elke ondergrond zal vasthechten. Wat zijn je opties echter als je ondergrond zelf geen vaste basis heeft, zoals een geverfde muur?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!