Wat zijn de voordelen van Spuitkurk?

Mogelijk heb je al eens gehoord van Spuitkurk. Het is tegenwoordig zeer populair om een verouderde gevel een fris nieuw uiterlijk te geven. Het stopt trouwens niet alleen bij de uitstraling. Spuitkurk heeft nog zeer veel voordelen die we graag even in de kijker zetten.

Kurk is een ecologisch product afkomstig van de Kurkeik, een boom die groeit in het zuiden van Europa. Om de kurk te winnen wordt de boom van zijn schors ontdaan, zonder daarbij de boom te schaden. Kurk is natuurlijk zeer gekend vanwege zijn toepassing in champagne- en wijnflessen, maar voor deze blog kijken we vooral naar wat spuitkurk voor jouw woning kan betekenen.

Waterafstotend, maar toch dampopen

De grootste technische meerwaarde van Spuitkurk is zonder meer dat het een waterafstotende laag op de gevel legt, terwijl het toch zeer dampopen blijft. Heel veel woningen hebben last van vocht, en de leeftijd van de woning lijkt hier niet van belang te zijn. Hoewel vocht verschillende oorzaken kan hebben blijft de meest voorkomende dat het vocht via de gevel een weg naar binnen zoekt. Met spuitkurk voorkom je dat vocht een weg door je gevel vindt, terwijl vocht dat van binnen naar buiten trekt gewoon kan wegtrekken via diezelfde weg. Spuitkurk zal dus, bij een juiste plaatsing, een enorme meerwaarde zijn in de strijd tegen vocht. Zeker de gevel die het meeste neerslag opvangt zal hierdoor optimaal bestand zijn tegen de elementen.

Energiebesparend

Omdat spuitkurk enorm goede isolerende functies heeft zal het de woning in de winter warm houden, en omgekeerd in de zomer. Ook al gaat  het om een dun laagje, spuitkurk bedekt je hele gevel en alle beetjes helpen. Je energiefactuur zal dus nog iets meer naar beneden gaan dan onze regering belooft!

Ecologisch

Eerder hadden we al vermeld dat bij het winnen van de kurk de boom niet gekapt wordt, maar dat de boom van zijn schors ontdaan wordt. Dit geeft de boom een impuls om een nieuwe schors aan te maken, waarbij zijn opname van CO² noemenswaardig vergroot wordt. Samen met het feit dat bij het kappen van de boom ook CO² zou vrijkomen kunnen we dus stellen dat spuitkurk een positieve CO²-balans heeft.

Makkelijk te onderhouden

Niets zo vervelend als een muur maar niet proper te krijgen. Gelukkig heeft Spuitkurk niet veel nodig om helemaal proper gemaakt te worden en voorkomt het de groei van algen en schimmels. Moest, na verloop van tijd, de spuitkurk toch wat vuil geworden zijn, dan kan je dit gewoon met een hogedrukreiniger schoon spuiten. Praktisch hieraan is dat je hiervoor geen professionele hogedrukreiniger nodig hebt, omdat vuil op spuitkurk al met relatief weinig druk zal losgemaakt worden.

Werkt goed op alle ondergronden

Hout, beton, steen, pleister, PVC, het maakt niet uit. Spuitkurk staat gekend voor een goede dekking op alle ondergronden in jouw woning.Het verschil tussen de originele houten gevel en de spuitkurk die er op gespoten werd.

Snel én mooi

Het plaatsen van spuitkurk is een investering op zeer korte termijn, aangezien het plaatsen geen intensieve werken vereist. Een oude, afgeleefde gevel kan in een spreekwoordelijke vingerknip veranderen naar een esthetisch kunstwerk, waarin de dikte van de korrel en de kleur vrij te kiezen is door jou!

Spuitkurk, iets voor jouw woning?

Heb je interesse om je woning te laten behandelen met spuitkurk? Laat het ons weten via de contact-knop bovenaan op deze website! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!