Wat is het voordeel van hydrofuge?

De gevel van je huis is poreus, en werkt daarom een beetje zoals een spons. Hij neemt vocht op dat tijdens drogere en warmere maanden rustig kan verdampen. In de wintermaanden zal je gevel echter langdurig blootgesteld zijn aan vocht, waardoor de steen niet kan opdrogen. Hierdoor kan er schimmelvorming optreden, terwijl de veelvuldige zure regen de gevel kan vervuilen en temperaturen onder het vriespunt vorstschade kunnen veroorzaken. Hoewel dit allemaal dramatisch klinkt is er een heel simpele oplossing: hydrofuge. Dit wordt ook wel het impregneren van de gevel genoemd. We vertellen je er graag wat meer over!

Hoe gaat hydrofuge in zijn werk?

Allereerst gaat aan een hydrofuge een grondig onderzoek naar de staat van de gevel vooraf. We streven ernaar om je hierbij uitgebreid te informeren en adviseren. Eens de gevel, na een zorgvuldige reiniging, volledig zuiver is wordt de beschermende damp-open film aangebracht. Afhankelijk van de situatie en weersomstandigheden kunnen we de hydrofobeer-producten aanbrengen met de rol of via verneveling. De keuze van werkwijze heeft geen invloed op het eindresultaat. Na de hydrofuge zal bij regen het water parelen aan het oppervlak en aanzienlijk sneller afstromen. Kleine kanttekening: De voegen van de gevel moeten in goede staat verkeren om te kunnen impregneren. Als dit niet het geval is dienen ze deskundig vernieuwd te worden.

Voordelen

Er zijn een groot aantal voordelen aan het hydrofoberen van uw woning:

  • Vochtintreding van buitenaf wordt voorkomen,
  • Het binnendringen van vuil in het geveloppervlak wordt aanzienlijk vertraagd,
  • Door de drogere gevel is de voedingsbodem voor algen en mossen verdwenen,
  • Mocht er toch weer sprake zijn van aangroei, dan zal deze aanzienlijk gemakkelijker te verwijderen zijn,
  • Vorstschade door vochtindringing van buitenaf wordt beperkt,
  • Door hydrofobering wordt de uitspoeling van bindmiddel en kristallisatie van zouten voorkomen,
  • De hydrofuge is visueel vrijwel niet waarneembaar,

Na de behandeling

Het hydrofobeermiddel kan nog een periode zichtbaar blijven op uw gevel. Dit kan tot maximaal enkele jaren het geval zijn, waarna het volledig afgebroken zal worden onder de invloed van de zon’s ultraviolet licht. Het waterafstotende effect blijft echter behouden in de poriën onder het oppervlak.

Kunnen wij helpen?

Wil jij je woning laten beschermen tegen indringend vocht, of heb je graag dat we tijdens een persoonlijke afspraak jou begeleiden naar de beste manier om jouw woning in topvorm te krijgen? Laat het ons snel weten via onze contactpagina!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!