Straalnieuw reinigt kerkhof van maar liefst 2000m²

In januari was Straalnieuw sterk aan het werk. De opdracht: een sterk vervuilde kerkhofmuur van maar liefst 2000m² optimaal reinigen. We lieten ons in deze opdracht niet tegenhouden door het gure januariweer, en konden zelfs vroeger dan verwacht opleveren. In deze blog bekijken we hoe dat komt en hoe we te werk zijn gegaan.


Stoomreiniger overwint opnieuw stevig vuil

Onze liefde voor de stoomreiniger werd in het verleden al meermaals bezongen, en ook bij deze opdracht kozen we resoluut voor de ecologische en zeer efficiënte reinigingstechniek. Niet verwonderlijk: de site is prachtig en de grootte van het terrein zorgt voor een indrukwekkende rust. Het is bijgevolg de ideale plaats om het verlies van een geliefde te verwerken. Als we hier gewerkt hadden met een zandstraler dan hadden we elke steen onherroepelijk beschadigd en was de kans op vocht- en vorstschade met versnelde mosgroei in de toekomst veel groter geworden. Door respectvol om te gaan met de muren zijn we erin geslaagd om de site in ere te houden. Precies zoals verwacht werd door de klant.

Extreem natte weer werkt in het voordeel

Eerder werd al aangehaald dat de werken sneller afgerond werden dan we verwacht hadden. Een groot deel van deze snelheid kan toegekend worden aan het gure januariweer dat we te verwerken kregen. Aangenaam werken was het niet, maar door de regelmatige regenvlagen waren alle verontreinigingen wel reeds goed bevochtigd tegen dat wij eraan begonnen. Dit maakt een groot verschil. Als je in het midden van de zomer opgedroogde mossen moet gaan reinigen, dan merk je snel dat deze veel hechter vastzitten aan de ondergrond. Elk nadeel heeft zijn voordeel heet dat dan.

Bekijk hier een fragment van hoe we te werk gingen.

 

Straalnieuw, de reinigingsexpert voor jouw woning, bedrijf of overheidsproject

Heb je een gevel, dak of oprit die je graag zou willen reinigen of heb je interesse in het plaatsen van spuitkurk als gevelbekleding?  Contacteer ons nu zodat we samen kunnen bekijken wat de beste oplossing is voor jouw woning.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!