Straalnieuw pakt vandalenstreek aan met succes

In een prachtige nieuwbouwwijk te Knokke-Heist werd langs een publiek jaagpad graffiti gespoten op enkele garageboxen. De dader werd gelukkig snel gevat, en de verzekering werd aangesproken. Wij kregen de opdracht om deze werken uit te voeren. We tonen je graag hoe we daarbij te werk gingen.

Hoe begin je aan graffiti?

We hebben de verschillende mogelijkheden om graffiti te bestrijden eerder al eens uitgelicht. Het blijft echter moeilijk om een kant-en-klaar antwoord te voorzien op die vraag, aangezien veel afhankelijk is van de gebruikte verf en de ondergrond waarop gespoten werd. Één constante blijft steeds terugkomen: hoe sneller je een reiniging van graffiti in gang zet, hoe effectiever ze zal zijn. Het tijdsaspect speelde in dit geval serieus in ons voordeel.

We kozen voor deze opdracht onze stoomreiniger boven onze zandstraler, met een geweldig resultaat tot gevolg. Doordat de verf zeer recent werd aangebracht kwam deze vlot los, met een minimale impact op de ondergrond. Met de zandstraler zouden de gevelstenen sterker beschadigd geraakt zijn. Dit laatste zou geleid hebben tot snellere mosvorming of zelfs het afbrokkelen van de stenen na vorstschade. De gekozen uitkomst was het ideale scenario voor onze klant.

Vraag het zo snel mogelijk aan een expert

Graffiti verwijderen is delicaat. Je kan als particulier met een eigen stoomreiniger proberen de graffiti te verwijderen, maar onze ervaring leert ons dat de stoom uit particuliere toestellen meestal niet warm genoeg is om de graffiti te verwijderen. Contacteer ons nu zodat we dit probleem met een professioneel toestel kunnen aanpakken binnen een korte tijdsperiode.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!