Straalnieuw ontwikkelt revolutionaire nieuwe isolatietechniek met behulp van Lego

Straalnieuw is erin geslaagd om een oude woning te isoleren met niets meer dan de legoblokjes die je in de winkel kan kopen. De eigenaar van het project was op zoek naar iets dat zijn huis zou isoleren, zonder gebruik te maken van de gebruikelijke methodes. Straalnieuw kreeg deze uitdaging toegewezen en kwam met een innoverende oplossing.

Hoe we te werk gingen

We hebben meerdere oplossingen afgetoetst met de eigenaar, maar geen enkele daarvan voldeed aan zijn kritische blik. "We waren heel dicht bij de oplossing toen we zakjes rijst aan elkaar naaiden, in speciaal gemaakte ademende zakken" zegt James, de eigenaar van de woning. "Het was jammer dat uiteindelijk het gewicht van het opgenomen vocht de gevel te zwaar zou belasten." Straalnieuw ging naar een oplossing en vond die ook, in de bekende speelgoedblokjes Lego. Het opzet is simpel. Lego is, vanwege zijn vorm enorm waterafstotend, en in deze grote getallen heeft het ook een enorme stevigheid. Zo werd in een test een Legogevel gebombardeerd met hagelstenen van 2cm doorsnee, en overleefde deze gevel zonder problemen. Omdat we niet enkel de gevel, maar ook een dak voorzien in Lego vormt de nieuwe gevel zelfs een extra isolerende laag, waardoor er minder verwarming zal moeten aanstaan tijdens de wintermaanden.

We hebben de opbouw in enkele maanden afgewerkt, waarbij we de nieuwe legogevel stevig verankerden met de originele gevel. James is op dit moment reeds enkele weken aan het wonen in zijn Legohuis en is helemaal in de wolken. "De jongens van Straalnieuw hebben ongelofelijk knap werk geleverd. Ik vroeg om iets te doen wat niemand ooit gedaan had, en ze kwamen met deze opmerkelijke oplossing." James werd met dit opmerkelijke project zelfs al geïnterviewd door de Engelse krant Mirror, en ook hier sprak hij vol lof over ons resultaat.

Hoe we verder gaan

Vanaf vandaag zullen we deze oplossing ook officieel uitrollen naar andere particulieren, en zullen we deze oplossing ook actief aanraden tegenover andere reinigingsmethodes of het plaatsen van spuitkurk. De kostprijs zal iets hoger liggen vanwege de intense arbeid die vereist is, maar dit staat in schril contrast met de vele voordelen die je zal ondervinden. Wij kunnen een Lego-woning neerzetten in elke kleur waarin de blokjes officieel gemaakt worden, maar ook andere kleuren zijn beschikbaar, al is hier een meerprijs voor van toepassing.

Kunnen we uw woning met Lego verbeteren?

Laat ons snel iets weten via onze contactpagina. Wij staan klaar om ook uw woning een serieuze upgrade te geven.


Bron foto: Mirror

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!