Renovatieproject kiest voor spuitkurk als afwerking

Recent hebben we op een interessant renovatieproject spuitkurk kunnen plaatsen. De eigenaars van de rijwoning wilden de achtergevel een fraaier uiterlijk geven. Om er een rendabel verhuurproject van te maken was het belangrijk om de onkosten onder controle te houden. Ze raakten overtuigd van de talrijke voordelen die spuitkurk te bieden heeft en kozen dan ook voor Straalnieuw als partner.

De oorspronkelijke situatie

De handige eigenaars hadden initieel de achtergevel zelf afgewerkt met een cementbezetting. Deze bezetting gaf de achtergevel echter een heel onafgewerkt uitzicht en vertoonde kleine barsten. We moeten het de eigenaars wel nageven: er waren weinig oneffenheden in de bezetting. Hierdoor spaarden de eigenaars ook geld uit, aangezien wij geen opvulwerk moesten verrichten.

De meerwaarde van spuitkurk

Dankzij het aanbrengen van spuitkurk krijgt deze gevel een passende kleur. De ruwheid van spuitkurk schept een levendig effect met een zeer fraai uitzicht. Daarnaast zal de originele muur dankzij spuitkurk beschermd worden tegen slagregen, is hij dampopen en vermijdt zo vochtindringing. Hierdoor kan de isolatiewaarde van de woning gegarandeerd worden en neemt het risico op condens en schimmels binnenshuis enorm af. Het vermijdt dat bij vriesweer een vochtige muur ervoor kan zorgen dat stukken van de bezetting losgerukt worden.

De dorpels onder de vensters waren ook aan vernieuwing toe, maar de eigenaar wenste ze uit kostenbesparing liefst te behouden. Daarom werd door Straalnieuw een epoxyverf aangebracht met een kleurtint op toon met de spuitkurk. Hierdoor blijven de dorpels gemakkelijk af te wassen, maar behouden ze met zekerheid hun aangename kleur.

Straalnieuw staat klaar voor jouw project

Wij schikken onze projecten graag optimaal naar de noden van de klant. Het creatief zoeken naar oplossingen binnen een gegeven budget is daar slechts één van de vele aspecten van.
Wij danken de eigenaars om ons bij andere potentiele klanten aan te bevelen als betrouwbare partner.

Heb jij een project voor ons? Laat het ons weten via onze contactpagina en krijg snel een persoonlijke offerte!

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!