Mijn gevel vertoont witte plekken. Wat nu?

Soms kan er op je gevel ineens een aantal witte plekken ontstaan. Deze kunnen daarna sterk in omvang en intensiteit groeien. Is dit iets om je zorgen over te maken, en zo ja: wat kan je er aan doen?

Wat is het?

In feite duwt je woning vocht naar buiten dat zich binnen de steen of mortel opgebouwd heeft. In nieuwbouwwoningen komt dit vaak heel snel voor, aangezien nieuwe woningen tegenwoordig ook in natte omstandigheden gebouwd worden. In oudere woningen kan het een teken zijn dat er een vochtprobleem is, en dat je gevel vocht optrekt.

De witte uitslag is over het algemeen een vorm van zout of van natuurlijke kalk, dat door het vocht meegenomen wordt naar het geveloppervlak. Daar zal dit zout kristalliseren op het moment dat het optrekkend vocht verdampt. Het is echter voor oudere woningen enorm belangrijk om dit soort uitslag te behandelen. Buiten dat dit ontsierend oogt, is het namelijk ook nog eens schadelijk voor je gevel, aangezien in het geval van zout er op zijn beurt opnieuw meer vocht aangetrokken wordt. Straalnieuw beschikt over de middelen om exact te weten over welke uitslag het gaat, en hoe we het kunnen behandelen.

Wat kan je eraan doen?

Het is niet zo simpel om dit probleem als particulier op te lossen, aangezien je moet proberen te voorkomen dat de gevel vocht aantrekt. Ideaal is eigenlijk om de gevel preventief te impregneren en te injecteren. Dit stopt de verdere vochtopname en voorkomt bijgevolg nieuwe zoutuitslag. Laat, eens dit gebeurd is, de gevel professioneel reinigen. Zo breng jij jouw gevel weer in topconditie!

Kunnen we helpen?

Heb je op je eigen woning last van een zoutuitslag en wil je dit grondig aanpakken? Laat ons iets weten via onze contactpagina. Wij zullen zo snel mogelijk uw gevel opnieuw vrij maken van zoutuitslag, en voorkomen dat deze zich snel opnieuw kan vormen.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!