Jouw dak voor en na stoomreinigen

Voor onze meest recente opdracht werden we gevraagd om het dak te reinigen van een halfopen bebouwing. Het dak werd de laatste 20 jaar niet meer gereinigd. M.a.w. sterk vervuild.

Een moeilijke oefening

Bij de start van de werken merkten we dat mossen en zwammen zich stevig vastgezet hadden op het dak. Vooral aan de dakranden, waar de vervuiling het zwaarst was, begrepen we snel dat deze opdracht extra tijd zou vergen. Het dak is voorzien van betonnen sneldekpannen. Deze pannen zijn goedkoper dan de duurdere kleidakpannen, maar ze verliezen sneller hun beschermende coating en worden op termijn zeer poreus. Om al het vuil te kunnen verwijderen heeft men daardoor een sterke waterstraal onder druk nodig wat nadelig is voor de pannen.

Wij hebben daareentegen gekozen om onder lage druk met onze stoomreiniger de pannen te reinigen. Dit resulteert in een betere reiniging en minder schade aan de pannen. Om in de toekomst het dak te beschermen hebben we ook een hydrofuge aangebracht. Hierdoor zal regen niet meer zo impulsief indringen in de pannen. Dit heeft ons wat extra tijd gekost, maar het eindresultaat is niet alleen fraaier maar ook toekomstbestendig, precies zoals de klant van ons verwacht.

Miliebewust

We willen als bedrijf ook steeds meer nadenken over onze impact op het milieu. Bij deze woning hebben we het dak daarom gereinigd met water uit de regenwaterput van de klant zelf. Aangezien de afloop van het dak opnieuw naar het regenwater loopt wilt dit zeggen dat er zeer weinig verlies is geweest tijdens onze interventie. Sterker nog, onze stoomreiniger heeft een ingebouwde filter om te garanderen dat het gebruikte water opnieuw proper door onze installatie vloeit. Is zo’n reiniging niet iets om jaloers op te zijn?

Vraag het aan een expert

Heb je een gevel, dak of oprit die je wilt reinigen of heb je interesse in het plaatsen van spuitkurk  gevelbekleding?  Contacteer ons nu zodat we samen kunnen bekijken wat de beste oplossing is voor jouw woning.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!