Is een geverfde muur een goede ondergrond voor spuitkurk?

Eerder hadden we het al eens over de immense voordelen die spuitkurk kan bieden op een gevel. Spuitkurk is, zonder twijfel, de meest effici├źnte manier om jouw woning een hedendaags uiterlijk te geven. Ook de vochtresistentie en isolatiewaarde van jouw woning zal met een knappe laag spuitkurk toenemen. Van spuitkurk is geweten dat het op nagenoeg elke ondergrond zal vasthechten. Wat zijn je opties echter als je ondergrond zelf geen vaste basis heeft, zoals een geverfde muur?

Test de ondergrond

Meestal vormt een geverfde muur geen enkel probleem bij het plaatsen van spuitkurk. Kwaliteitsvolle verf die nog geen decennia oud is zal zelf nog zeer goed vast hechten aan de ondergrond, en zelf een uitstekende ondergrond vormen voor spuitkurk. Als je merkt dat de verf lokaal loskomt of grote barsten vertoond is dit te wijten aan de slijtage van de verf. Slechte verf kan ook de oorzaak zijn voor een onderliggend vochtprobleem. Bij grote barsten lekt regen in de muur en kan er vaak niet meer weg. Hierdoor zal de verf op termijn verder los komen van de ondergrond, en bijgevolg zal de spuitkurk dit ook doen.

Je kan dit zelf testen door deze verf met een scherp voorwerp los te peuteren. Als ze te vlot los komt is een bijkomende behandeling noodzakelijk. Het probleem stelt zich vaak lokaal of is afhankelijk van de windrichting van de muur. Om de totaliteit van een bestaande verflaag te testen is een professionele hogedrukreiniger aangeraden. De druk die op de verf wordt uitgeoefend is zo hoog, dat verf van slechte kwaliteit zal los komen. Als je dit ziet gebeuren is het aan te raden om de hele gevel intensief te laten reinigen alvorens spuitkurk te zetten.

Onze aanpak

Alvorens wij spuitkurk plaatsen doen we altijd de nodige controle, om zeker te zijn dat jouw gevel een goede ondergrond heeft om spuitkurk te plaatsen. Als we vaststellen dat een ondergrond niet geschikt is zullen wij voor aanvang met u overleggen wat de beste opties zijn, om uw huis alsnog te voorzien van een prachtige laag spuitkurk.

Kunnen wij helpen?

Is spuitkurk iets voor jouw woning? Bekijk dan de uitgebreide informatie via onze website en stuur ons snel een berichtje via de contactpagina! Wij zoeken samen met u de beste manier om uw woning van de perfecte spuitkurk te voorzien. Een uitgebreide kleurenkaart vindt u hier.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!