Hoe verwijder ik kauwgom van mijn oprit?

Kom je in de buurt van een locatie waar mensen langdurig wachten op hun bus of aan de ingang van een drukbezochte plaats, is het steeds weer opvallend hoeveel mensen hun kauwgom gewoon op de grond gooien ipv deze in een vuilbak te werpen of mee te nemen. Precies daar waar iedereen verwacht dat het netjes is.

Heb jij ook last van lelijke kauwgomplekken op je ingang? Wat nu? 

Wat je best niet doet

Veel mensen gaan je voorstellen om een hogedrukreiniger te gebruiken. Je hebt echter al een krachtige hogedrukreiniger nodig en het duurt lang voor je iets bereikt. De bovenste laag van de kauwgom zal als het ware weggeschrapt worden van de ondergrond. Wat achterblijft in het beste geval zijn witte vlekjes op de ondergrond waar de kauwgom ooit gezeten heeft. Met een hogedrukreiniger zal het niet lukken om deze vlekjes te verwijderen. Gezien de minder goede resultaten is het verwonderlijk dat meerdere gemeentes nog steeds zweren bij de hogedrukreiniger voor het verwijderen van kauwgom.

De oplossing - Stoomreinigen

Opmerkelijk genoeg is het enige dat aan de bovenstaande aanpak ontbreekt heel simpel: stoom. De combinatie van hoge druk met stoom op hoge temperaturen is genoeg om de kauwgom helemaal los te trekken van de ondergrond, zonder achterblijvende plekken. Hierbij een voorbeeld waarbij we kauwgom te lijf gaan met een hogedrukreiniger en een stoomreiniger.Als je zelf een stoomreiniger hebt kan je de kauwgom proberen los te krijgen. In sommige gevallen gaan minder professionele stoomreinigers echter niet alles wegkrijgen, wegens een te lage temperatuur van vb. 80°C. Neem in dat geval contact met een professionele dienst.

Kunnen wij helpen?

Heb je kauwgom op je oprit of parkeerplaats, en wil je dit meteen goed laten reinigen? Laat ons via de contactpagina weten hoe wij jou kunnen helpen.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!