Ga niet zelf je dak op!

Het was Peter Koelewijn die in 1960 al zingend vroeg om van dat dak af te komen, en dat was met een zeer goede reden. Als we het gevoel hebben dat er iets (klein) gedaan moet worden aan ons huis, dan doen we dit graag zelf. In de tuin is er niet meteen een gevaar, maar als je met de ladder besluit het dak op te gaan is het toch belangrijk om te beseffen wat de gevaren zijn, en wat professionals doen om te voorkomen dat ongevallen gebeuren.

Risico’s

Iedereen die zijn dak op gaat weet dat het grootste risico vallen is, en dat dit in het slechtste geval kan leiden tot de dood. Wat we echter niet goed blijken in te schatten is hoe glad zo’n dak wel is. Uiteraard is bij nat weer of vrieskou de kans op een slipper enorm groot, maar ook bij droog weer is het risico op uitglijden hoog. Mossen kunnen bijvoorbeeld voor een veel langere tijd vochtig blijven, en laten heel gemakkelijk hun ondergrond los. Als je onbewust je voet zet en slipt is er maar weinig houvast, aangezien dakpannen geen duidelijke randen hebben waar je naar kan grijpen. Zelfs als je een dakpan kan vastnemen zal deze onder de druk oftewel breken oftewel los komen.

Onze aanpak

Voor ons is elk dak uniek. De gekozen maatregels zullen dus ook altijd afhankelijk zijn van situatie tot situatie. In eerste instantie zullen we dus ook altijd eerst verkennend komen kijken en op basis hiervan maatregelen nemen. Zo kunnen we kiezen uit het opbouwen van een professioneel verankerde stelling of te werken met een hoogtewerker volgens de Belgische normering. In elk geval werken we steeds met professioneel gecertifieerd materiaal om onszelf veilig te verankeren. Bovendien zijn wij verzekerd tegen mogelijke ongevallen.


Kunnen wij helpen?

Wil je het dak van je woning professioneel, en zonder zorgen, laten opknappen? Stuur ons een berichtje via de contactpagina! Wij zoeken samen met u de beste manier om het gewenste resultaat te krijgen.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!