De voordelen van stoomreinigen

In onze vorige blogs kan je regelmatig onze liefde voor de stoomreiniger terugvinden. Naar onze mening is de stoomreiniger meer dan een opgewaardeerde hogedrukreiniger en staan de voordelen torenhoog boven de andere methodes. Wat zijn die voordelen? Laat het ons even uitleggen.

Het Milieu

Tot het moment dat Elon Musk erin slaagt om van Mars een bewoonbare planeet te maken hebben we maar één Aarde die we moeten verzorgen. Als je een oppervlak moet reinigen zijn er verschillende manieren om te werk te gaan. De stoomreiniger hoort bij de meest ecologische. Het enige dat we gebruiken bij een reiniging is water, wat veel interessanter is dan chemische oplossingen die schade kunnen aanrichten aan de directe omgeving. Wist je trouwens dat je een stoomreiniger ook kan gebruiken om het onkruid in je tuin aan te pakken? Door de hoge temperatuur zal het onkruid tot in de wortel afsterven, zonder één druppel pesticiden gebruikt te hebben.

 Respect voor de ondergrond

Als je een gevel of vloer wilt reinigen kan je nog steeds kiezen voor bijvoorbeeld zandstralen, of één van de vele alternatieven. Voor het milieu maakt dit niet veel uit, maar een zandstraler zal een vuile laag letterlijk van de muur schrapen. Hierdoor komt, afhankelijk van de gebruikte voorzorgsmaatregelen en techniek, een hoeveelheid fijn stof vrij. Zand kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de straler, maar ook voor de bewoners van de woning. Een stoomreiniger respecteert de ondergrond en zal het vuil losweken van de ondergrond. Bij een te zware vervuiling, maar ook alleen dan, zullen we noodgedwongen moeten grijpen naar een methode die aansluit bij granulaatstralen. Recent hebben we graffiti van openbare plaatsen kunnen verwijderen, enkel met de stoomreiniger.


Sneller werken

De enige competitie voor de stoomreiniger is nu nog de klassieke hogedrukreiniger. In werking zijn deze nagenoeg identiek, op het detail na dat bij een hogedrukreiniger het water niet verwarmd wordt. Het resultaat van een hogedrukreiniger zal, in de meeste gevallen, zeer degelijk zijn. Voor het reinigen van glazen oppervlaktes is het zelfs aan te raden om een hogedrukreiniger te gebruiken, aangezien glas bij hoge temperaturen zal uitzetten en mogelijk zelfs kan barsten. Bij hardere oppervlaktes zal de stoomreiniger altijd een beter resultaat geven. Stoomreiniging  werkt intenser en bij kauwgomverwijdering is de efficientie frappant. Het verschil kan je hier bekijken.


Kunnen we helpen?

Wil je het dak, de gevel of de oprit van je huis professioneel laten reinigen? Laat ons iets weten via onze contactpagina. Wij staan klaar om uw woning of bedrijfspand opnieuw in topvorm te krijgen.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!