Blog / Nieuws

De weetjes die we graag met jou delen!

Sla deze pagina gerust op in je favorieten, en spring af en toe eens binnen voor de laatste tips en nieuwtjes.

Straalnieuw in actie - Verwijderen van graffiti

Straalnieuw in actie - Verwijderen van graffiti

Geplaatst op 17-02-2020

Gisteren waren wij op pad met onze stoomreiniger om illegale graffiti te verwijderen.

Wanneer kies je beter voor zandstralen in plaats van stoomreinigen?

Wanneer kies je beter voor zandstralen in plaats van stoomreinigen?

Geplaatst op 30-01-2020

Recent hebben we een prachtig gebouw in Tiegem onder handen genomen en volledig gereinigd. Buiten de omvang van het gebouw hadden we nog één aspect dat de taak bemoeilijkte, namelijk het gegeven dat het gebouw voor een zeer lange tijd niet onderhouden werd. Hierdoor ontstonden zeer hardnekkige vervuilingen, die op sommige plekken niet wijken voor de kracht van onze stoomreiniger.

Straalnieuw pakt vandalenstreek aan met succes

Straalnieuw pakt vandalenstreek aan met succes

Geplaatst op 23-04-2019

In een prachtige nieuwbouwwijk te Knokke-Heist werd langs een publiek jaagpad graffiti gespoten op enkele garageboxen. De dader werd gelukkig snel gevat, en de verzekering werd aangesproken. Wij kregen de opdracht om deze werken uit te voeren. We tonen je graag hoe we daarbij te werk gingen.

Voor en na: een olievlek op de oprit

Voor en na: een olievlek op de oprit

Geplaatst op 18-03-2019

Recent werden we door een klant gevraagd om een oprit te reinigen, nadat deze met olie vervuild werd. Met onze expertise en na meerdere testen hebben we de klant geadviseerd en een offerte aangeleverd. We zijn enorm trots op het behaalde resultaat, dat te danken is aan zowel het gekozen middel, de toepassingswijze en zelfs de manier waarop we het vocht van de olievlek afhaalden. Gelukkig heeft de klant niet voorafgaand zelf geëxperimenteerd. Het had onze reiniging negatief kunnen beïnvloeden. Hierbij het eindresultaat van onze behandeling.

Wat is het voordeel van hydrofuge?

Wat is het voordeel van hydrofuge?

Geplaatst op 04-03-2019

De gevel van je huis is poreus, en werkt daarom een beetje zoals een spons. Hij neemt vocht op dat tijdens drogere en warmere maanden rustig kan verdampen. In de wintermaanden zal je gevel echter langdurig blootgesteld zijn aan vocht, waardoor de steen niet kan opdrogen. Hierdoor kan er schimmelvorming optreden, terwijl de veelvuldige zure regen de gevel kan vervuilen en temperaturen onder het vriespunt vorstschade kunnen veroorzaken. Hoewel dit allemaal dramatisch klinkt is er een heel simpele oplossing: hydrofuge. Dit wordt ook wel het impregneren van de gevel genoemd. We vertellen je er graag wat meer over!

Reinigen in de winter gaat meestal vlotter

Reinigen in de winter gaat meestal vlotter

Geplaatst op 11-02-2019

Onlangs waren we een woning aan het reinigen en viel het ons nog maar eens op hoeveel makkelijker een gevel gereinigd kan worden in de natte wintermaanden. Het is geen geheim dat vervuiling op je gevel gemakkelijker loskomt eens die bevochtigd is. Dit brengt echter nog voordelen mee, zeker als je ervoor kiest om je woning professioneel te laten reinigen.

Een vergelijking tussen zandstralen, luchtgommen en nevelstralen

Een vergelijking tussen zandstralen, luchtgommen en nevelstralen

Geplaatst op 09-01-2019

Als je je gevel wilt reinigen zijn er tegenwoordig enorm veel technieken om uit te kiezen. De meeste van deze technieken zijn in de laatste jaren niet veranderd. Recent komen echter naast het klassieke zandstralen ook termen als “Luchtgommen” en “Nevelstralen” op.  Wat is dit, en wat is de link met zandstralen juist? We maken de vergelijking graag voor jou!

Ons 2018 in vogelvlucht

Ons 2018 in vogelvlucht

Geplaatst op 31-12-2018

We blikken met een knappe video graag even terug op ons afgelopen jaar.

Renovatieproject kiest voor spuitkurk als afwerking

Renovatieproject kiest voor spuitkurk als afwerking

Geplaatst op 24-12-2018

Recent hebben we op een interessant renovatieproject spuitkurk kunnen plaatsen. De eigenaars van de rijwoning wilden de achtergevel een fraaier uiterlijk geven. Om er een rendabel verhuurproject van te maken was het belangrijk om de onkosten onder controle te houden. Ze raakten overtuigd van de talrijke voordelen die spuitkurk te bieden heeft en kozen dan ook voor Straalnieuw als partner.

Waarom we binnenkort een woning zandstralen

Waarom we binnenkort een woning zandstralen

Geplaatst op 20-11-2018

Je hebt het misschien al gemerkt: onze online activiteit staat op een iets lagere stand. We genieten op dit moment van een welverdiende vakantie tot 26 november. Eind november steken we echter opnieuw de handen terug uit de mouwen, en zullen we de de gevel van een woning zandstralen. Waarom we hier kiezen voor zandstralen (tegenover het gebruikelijke stoomreinigen) leggen we graag even uit!

eerste vorige 1 laatste
Archief
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!